SISTEM INTEGRACIJSKA RJEŠENJA

Sigurnost
POTREBA

Osim zaštite od virusa i neželjene pošte, te redovitog apliciranja sigurnosnih zakrpi za operativne sustave na klijentima i serverima, potrebno je poduzeti još nekoliko sigurnosnih mjera kako bi IT sustav bio u potpunosti zaštićen od zlonamjernih napadača, gubitka podataka i pada samog sustava.

RJEŠENJE
Radi se o slijedećim sigurnosnim mjerama:

Vatrozid
Vatrozid nam služi za kontrolu i blokadu mrežnih konekcija. Osim vatrozida na klijentima, u korporativnim okruženjima koristi se vatrozid poslužitelj na nivou cijelog IT sustava, koji kontrolira promet koji dolazi prema cijeloj mreži, ali također kontrolira i ograničava odlazni promet sa klijenata prema internetu. Microsoft ISA (Internet Security & Acceleration) server je svojevrsni standard za kontrolu i usmjeravanje mrežnog prometa, pa smo ga stoga odabrali kao soluciju koju ćemo nuditi našim korisnicima.

NAP
Network Access Protection nova je značajka ugrađena u Microsoftov novi operativni sustav, Windows Server 2008. Radi se o platformi koja kontrolira pristup svih računala na korporativnu mrežu. Radi na principu kontrole „zdravlja“ računala, zadaju se uvjeti koje klijentsko računalo mora zadovoljiti (u vidu aktualnog antivirus softvera, aktualnih sigurnosnih zakrpi za operativni sustav, aktivan vatrozid itd), te ukoliko klijent ne zadovolji sigurnosne uvjete stavlja se u karantenu uz mogućnost automatske instalacije potrebnog softvera. Nakon što klijent prođe sve provjere, automatski mu se dozvoljava pristup na mrežu.

Bitlocker Drive Encription
Funkcija enkripcije diskova ugrađena je u Microsoftove operativne sustave novije generacije (Vista, Server 2008). Enkripcija svih podataka na disku posebice je preporučljiva za prijenosne radne stanice, tj. laptope. U slučaju gubitka/krađe računala, povjerljivi poslovni podaci zaštićeni su 128 ili 256 bitnim enkripcijskim ključem, čije probijanje bi trajalo nekoliko godina na današnjim računalima.

BENEFIT

Korištenjem spomenutih metoda postiže se visoka razina sigurnosti u korporativnom okruženju. Time se osigurava stabilniji rad sustava, povećava se sigurnost podataka, te se smanjuju troškovi održavanja sustava.

PREDNOSTI

Vrhunski tim stručnjaka sa velikim brojem Microsoft certifikata vam može u kratkom vremenu ponuditi kompletno rješenje koje uključuje snimku trenutnog stanja, izradu projekta, brzu implementaciju i održavanje takvog sustava.Veliko iskustvo stečeno na dosadašnjim projektima kao i status Microsoft Premier Partnera vam mogu pružiti sigurnost za uspješno izvođenje i najzahtjevnijih projekata.

PREDUVJETI

Uspostavljena uredna IT infrastruktura