KOMUNIKACIJSKA RJEŠENJA

Pravodobno i brzo razmjenjujte informacije i komunicirajte unutar i izvan kompanije koristeći najmodernija komunikacijska rješenja.

Strmoglavi razvoj tehnologije ima značajan uticaj na način na koji danas komuniciramo. Tehnologija nam pomaže i određuje način naših komunikacija. RSCOM je u mogućnosti svojim klijentima pružiti najmodernija komunikacijska rješenja temeljena na vrhunskoj opremi svojih partnera. U primjeni svakog rješenja u obzir uzimamo potrebe i želje klijenta i na osnovu njih zajednički krojimo rješenje koje će zadovoljiti vaše potrebe i omogućiti Vam lakši i brži poslovni razvoj.


Mrežna rješenja
Jezgrene mreže
Sva današnja moderna telekomunikacijska rješenja izgrađena su na mrežnoj tehnologiji. Prenos podataka, glasovna komunikacija i video distribucija oslanjaju se na visokopouzdanu mrežu koja je u stanju zadovoljiti stroge kriterijume prenosa i sigurnosti. Projektovanje, instalacija i održavanje takvih mreža područja su u kojima naši stručnjaci, s partnerima, uspješno zadovoljavaju sve želje i potrebe bilo da se radi o velikim firmama (enterprise) ili pružateljima telekominikacijskih usluga (service providerima). Bežične mreže omogućavaju korisnicima brz, pouzdan i siguran pristup mrežnim resursima i aplikacijama. Zbog svoje fleksibilnosti i jednostavnosti, implementacije postaju sve poželjnijim rješenjem za prenos podatkovnog, ali i glasovnog prometa. Integracijom mobilnih telefona zaposlenika s bežičnom mrežom kompanije postižemo da svaki mobilni telefon postane ujedno i fiksni telefon.

IP telefonija i VoIP
Voice over Internet Protocol tehnologija je koja omogućava prenos glasovne komunikacije putem internetske mreže. Primjenom VoIP (Voice over Internet Protocol) rješenja podiže se kvalitet informacionee tehnologije te se stvara kvalitetna baza za jednostavno proširenje komunikacijskih usluga. Uvođenjem VoIP rješenja pozivi unutar sistema postaju besplatni, te se stvara osnova za lakšu primjenu novih servisa zasnovanih na infrastrukturi IP telefonije, a koji bi služili za povećanje zadovoljstva kako zaposlenika tako i korisnika, npr. primjenom kontaktnog centra, povezivanjem s Microsoft CRM sistemom ili sličnim Help Desk / Service Desk sistemima, uvođenjem video telefonije, web kolaboracije i integracije s korisničkim direktorijima. Dodatna prednost takvog rješenja jest jednostavna centralizirana administracija cijelog sistema, s mogućnošću upravljanja s udaljenih lokacija putem web administracije.

Video konferencije
Videokonferencijski sistemi pomoću videokamera i ekrana omogućavaju prenos slike i govora u stvarnom vremenu. Kompanije koje redovno moraju komunicirati sa svojim podružnicama u drugim gradovima ili drugim državama mogu to činiti na znatno elegantniji način od uobičajenih telefonskih razgovora. Konferencijski poziv tj. istodobno videokomuniciranje više ljudi, omogućava održavanje pravog virtualnog sastanka u realnom vremenu.

Multimedijalna rješenja
Multimedijalna rješenja su rješenja koja koriste postojeću mrežnu infrastrukturu za prenos slike i zvuka na udaljene lokacije. U ponudi izdvajamo rješenja digitalnog oglašavanja (Digital Signage). "Digital signage" je oblik oglašavanja u kojem se sadržaj i poruke prikazuju na oglasnom ekranu u svrhu slanja ciljane poruke, oglasa ili reklame na udaljene lokacije. Oglasi se mijenjaju se s centralne lokacije bez potrebe za njihovom fizičkom zamjenom kao kod klasičnog plakatiranja. Sadržaj prikazan na digitalnim reklamama varira od jednostavnog teksta i slika do video zapisa.

Telefax rješenja i distribucija elektronskih dokumenata
RSCOM nudi rješenja integracije i automatizacije razmjene (slanje i primanje) telefaks dokumenata i ostale elektronske dokumentacije unutar kompanije i izvan nje. Kompletnim rješenjem omogućeno je najjednostavnije i najbrže upravljanje telefax dokumentima u cilju komunikacije i razmjene poslovnih informacija.