NAŠE USLUGE

Inovativnost, stručnost, kvaliteta, brzina i pažnja sastavni su dio našeg paketa usluga.
U RSCOM-u nudimo cijelu paletu specijalizovanih usluga na području ICT, uključujući savjetovanje,
dizajniranje, projektiranje, implementaciju, nadzor i održavanje.

Izvođenje
Izvođenje je dio zaokružene usluge koje uključuje savjetovanje, projektovanje, izvođenje, održavanje i nadzor što vam pruža mogućnost da na jednom mjestu dobijete gotovo rješenje.
Izvođenje vrše naši stručnjaci i partneri uz naš nadzor.
Za sve izvedene radove dajemo garanciju.
Nadzor
Nadzor sistema je uslov kojim se osigurava njegovo optimalno funkcionisanje, bilo da se radi o jednostavnim ili naprednim rješenjima.
Kako bi vam omogućili nesmetani rad i fokusiranje na svoje osnovne djelatnosti nudimo uslugu nadzora vaših sistema.
Nadzor sistema obavljamo najmodernijim softverskim i hardverskim alatima i redovno Vas izvještavamo o stanju. Na osnovu opažanja upozoravamo vas o mogućim problemima i predlažemo moguća rješenja za otklanjanje problema ili nadogradnju sistema.
Nadzor vašeg sistema obavljaju naši vrhunski stručnjaci.
Održavanje
Uslugu održavanja nudimo u više modela. Zavisno o vašim željama i zahtjevima vašeg informatičkog okruženja vršimo cjelovito održavanje na vašoj lokaciji s vrlo brzim odzivom (nekoliko sati, slijedeći radni dan) na nastale probleme.
Osim otklanjanja nastalih problema vršimo usluge redovnog održavanja infrastrukture, a za sve svoje aktivnosti i rješenje dajemo garanciju.
Budući da Vam želimo pružiti najbolju uslugu i rješenja, smatramo slobodnim da Vam predlažemo i buduće korake u razvoju i nadogradnji vaše informatičke infastrukture.
Podrška
Naša podrška koncipirana je na osnovi brzog odgovora na svaki zahtjev i pružanje tačne informacije i upute.
Na taj način Vam omogućavamo da se u potpunosti posvetite svom osnovnom poslu, a nama prepustite brigu o podršci.
Naš tim za podršku čine vrhunski stručnjaci s višegodišnjim iskustvom na polju pružanja podrške.
Projektovanje i razvoj
RSCOM ima iskustvo u projektovanju različitih sistema bilo da se radi o malim poduzetnicima ili velikim korporativnim okruženjima.
Posebno se ponosimo projektovanjem mrežnih sistema. Projektovanje mreža područje je gdje nas korisnici prepoznaju kao kompetentnoga partnera kojem ž u potpunosti mogu povjeriti brigu o svojim telekomunikacijskim potrebama, bilo da se radi o velikim firmama (enterprise), pružateljima telekominikacijskih usluga service providerima).
U svojim projektima koristimo opremu svojih provjerenih partnera, te Vam možemo pružiti cjelovito rješenje od projektovanja do izvedbe.
Posjedujemo iskustvo u projektovanju poslovno informacijskih sistema (ERP, DMS, CRM, ...).
Zadatke projektovanja obavljaju naši vrhunski stručnjaci što je garancija da je projektiranje izvršeno na najvišem nivou i prema vašim željama i potrebama.
Savjetovanje
Svojim iskustvom i uz saradnju korisnika, definišu se njegove potrebe i planira se daljnji razvoj. U sklopu definisanja potreba prepoznaju se zahtjevi prema kvalitetu usluge, sigurnosti, nadzoru i upravljanju infrastrukturom, skalabilnosti, modularnosti.
Ukoliko korisnik posjeduje informatičku infrastrukturu zajednički ćemo analizirati njene mogućnosti i definisati smjernice za dalje razvijanje.
Kao posljedica svega izradit ćemo projektnu dokumentaciju na osnovu koje se primjenjuju zadana i odabrana rješenja, a naše iskustvo, školovani i certifikovani stručnjaci garancija su i obaveza da pružamo maksimum.
Upravljanje projektima
Želite li izgraditi novo ili razviti postojeće informatičko okruženje prema projektnom zadatku koje je prilagođeno vašim potrebama dovoljno je da sve segmente upravljanja projektom prepustite nama.
Za Vas ćemo projektom upravljati prema unaprijed definisanim pravilima i prema pozitivnim međunarodnim iskustvima. Redovno ćemo Vas izvještavati o realizaciji i shodno rezultatima usmjeravati projekt u ispravnom smjeru.
Usluga upravljanje projektima dio je zaokružene cjeline usluga koje nudimo, a u sebi objedinjuje savjetovanje, projektovanje, izvođenje, održavanje, podršku i druge usluge.